Enrikosvirtuve.lt
Tortai

Enrikos tortas

Ingredientai

Tamsiam biskvitui:

Kiaušiniai 4 vnt.

Cukrus 60 g

Kakava 25 g

Kepimo milteliai 1 a.š.

Miltai 150 g

Šviesiam biskvitui:

Kiaušinių baltymai 3 vnt.

Smulkinti žemės riešutai 100 g

Cukrus 60 g

Krakmolas  25 g

Miltai 25 g

Kepimo milteliai 0.5 a.š.

Kremui:

Grietinėlė 35% riebumo 300 ml

Kondensuotas pienas 300 g

Želatina 20 g

Vanduo 70 ml

Citrina 1 vnt.

Gaminimo eiga

Tamsus biskvitas:

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymo. Baltymus suplakite iki standžių putų, toliau plakdami įmaišykite kiaušinių trynius ir cukrų.

Miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava, suberkite į kiaušinių masę ir išmaišykite.

Paruoštą biskvito tešlą supilkite į kepimo formą (aš naudojau 20 cm skersmens).

Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C laipsnių, apie 30 minučių.

Biskvitui atvėsus, perpjaukite jį į dvi dalis.

Šviesus biskvitas:

Kiaušinių baltymus su trupučiu druskos išplakite iki standžių putų ir įmaišykite cukrų.

Persijotus miltus su krakmolu ir kepimo milteliais vis maišydami supilkite į baltimų plakinį.

Pabaigoje supilkite susmulkintus riešutus ir švelniai įmaišykite į baltymus.

Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C laipsnių, apie 25 minutes.

Kremas:

Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje ir po to kaitinant maišykite kol ištirps.

Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir į ją supilkite kondensuotą pieną, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę.

Želatiną, nuolat maišydami, plona srovele supilkite į kremą.

Sutepimas:

Dėkite tamsų biskvito lakštą, užtepkite kremo, po to dėkite šviesų biskvitą, užtepkite kremo ir tada dėkite likusį tamsų biskvito lakštą.

Galiausiai torto viršų ir šonus aptepkite likusiu kremu ir palaikykite šaldytuve, geriausia per naktį, kad tortas sutvirtėtų.

Skanaus!

Leave a Comment