Enrikosvirtuve.lt
Tortai

Gaivus tortas su pistacijomis, braškėmis ir mangu

Ingredientai

Biskvitas:

Kiaušiniai 2 vnt.

Cukrus 70 g

Pistacijos 70 g

Miltai 20 g

Sviestas 15 g

 

1 sluoksnis:

Baltas šokoladas 100 g

Pistacijos 50 g

 

2 sluoksnis:

Braškės 150 g

Cukrus 50 g

Želatina 5 g

Vanduo 30 ml

Plakamoji grietinėlė 200 ml

 

3 sluoksnis:

Mangas 1 vnt.

Cukrus 50 g

Želatina 5g

Vanduo 30 ml

Plakamoji grietinėlė 200 ml

 

4 sluoksnis

Braškės 150 g

Cukrus 50 g

Želatina 5 g

Vanduo 30 ml

Gaminimo eiga

Biskvitas:

Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir išplakite iki purumo. Palaipsniui supilkite smulkintas pistacijas, miltus ir pabaigoje – lydytą sviestą.

Tešlą paskirstykite į 20 centimetrų skersmens apvalią kepimo forma, išklotą kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių. Biskvitą kepkite 15 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

2 sluoksnis:

Sumaišykite braškes su cukrumi ir virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.

Užpilkite želatiną šiltu (virintu) vandeniu ir pamaišykite. Palikite ją maždaug 10 minučių, kad atvėstų.

Tuomet pasiruoškite sietelį ir indą, per jį perkoškite virtas braškes.

Įpilkite želatiną į šiltas braškes ir maišykite kol želatina visiškai ištirps. Kol vėsta braškių masė, pasiruoškite balto šokolado sluoksnį.

1 sluoksnis:

Sulaužykite šokolado plytelę ir sudėkite į sausa indą, kuris patalpintas silpnai verdančiame vandens puode (indas turi šiek tiek apsisemti).

Taip tirpstantį šokoladą karts nuo karto pamaišykite, kai šokoladas bus ištirpęs sudėkite smulkintas pistacijas.

 

Pasiruoškite atvėsintą biskvitą į torto skarda ir tada ant biskvito ištepkite 1 sluoksnį t.y. lydyto šokolado masę. Išteptą biskvitą palikite atvėsti kol baigsite ruošti braškių masę.

2 sluoksnis (pratesimas):

Grietinėlę išplakite iki purumo ir į ją supilkite maža srovele atvėsusias trintas braškes su želatina. Visą masę gerai išmaišykite. Ant biskvito su šokolado sluoksniu užpilkite braškių masę, išlyginkite ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai.

 

3 sluoksnis:

Nulupkite mangą ir išimkite kaulą. Sumaišykite trintuvu iki tyrės, įpilkite cukrų ir išmaišykite.

Užpilkite želatiną šiltu (virintu) vandeniu ir maišykite kol ištirps. Palikite ją maždaug 10 minučių, kad atvėstų.

Mango tyre sumaišykite su želatina.

Grietinėlę išplakite iki purumo ir į ją maža srovele supilkite paruoštą mango tyrę.

 

Ant biskvito su šokolado ir braškių sluoksniais atsargiai užpilkite mango masę, išlyginkite ir vėl dėkite 1 valandai. į šaldytuvą.

 

4 sluoksnis

 

Sumaišykite braškes su cukrumi ir viską pavirinkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.

Užpilkite želatiną šiltu (virintu) vandeniu ir pamaišykite. Palikite ją maždaug 10 minučių, kad atvėstų.

Tuomet pasiruoškite sieteli per ji perleiskite virtas braškes.

Supilkite želatiną i šiltas braškes ir išmaišykite, kad želatina visiškai ištirptų.

 

Ant mango sluoksnio atsargiai užpilkite braškių masę, išlyginkite ir dėkite 1 valandai į šaldytuvą.

 

Sustingusį tortą išimkite iš formos. Dėkite ant lėkštės ir papuoškite.

Skanaus!

Leave a Comment