Ingredientai
Aguonų biskvitui:
Kaiušinių baltymai 4 vnt.
Cukrus 100 g
Aguonos 50 g
Vanilinis cukrus 1 v.š.
Kepimo milteliai 1 a.š.
Miltai 100 g
Šviesiam biskvitui:
Kiaušinių tryniai 4 vnt.
Kiaušinis 1 vnt.
Cukrus 100 g
Vanilinis cukrus 1 v.š.
Kepimo milteliai 1 a.š.
Miltai 100 g
Kremui:
Grietinėlė 35 proc. riebumo 250 ml
Maskarponės sūris 250 ml
Želatina 20 g
Šviežios arba šaldytos avietės (didelė sauja)
Cukrus 100 g
Citrina 1 vnt.
Gaminimas:
Aguonų biskvitas:
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymo. Baltymus suplakite iki standžių putų, toliau plakdama įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų, aguonas. Miltus, sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir išmaišykite. Kepkite iki 190 ºC laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Biskvitui atvėsus, perpjaukite jį į dvi dalis.
Šviesus biskvitas:
Sumaišykite kiaušinių trynius ir vieną kiaušinį su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių masę, išmaišykite. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Biskvitui atvėsus, perpjaukite jį į dvi dalis.
Kremas:
Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje ir po to kaitinant maišykite kol ištirps. Grietinėlę, cukrų išplakite iki standžių putų ir sudėkite maskarponės sūrį. Želatiną nuolat maišydami plona srovele supilkite į kremą. Krema padalinkite į dvi dalis, į viena dalį sudėkite avietes, į kitą vienos citrinos sultis ir tarkuotą žievelę.
Sutepimas:
Dėkite šviesų biskvito lakštą, tada užtepkite avietinį kremą, toliau vėl dėkite aguoninį biskvitą, užtepkite citrininį kremą ir taip susluoksniuokite visus keturis biskvito lakštus. Dėkite į šaldytuvą, bent 4 valoms, kad gerai sustingtų.
Skanaus!