Enrikosvirtuve.lt
Tortai

Medutis

Ingrediantai

Lakštams:

Kiaušiniai 2 vnt.

Medus 3 v.š.

Sviestas 200 g

Cukrus 150 g

Kepimo milteliai 2 a.š.

Miltai 600 g

Kremui:

Plakamoji grietinėlė 500 g

Grietinė 300 g

Cukrus 100 g

Citrinos sultys, žievelė 1 vnt.(pagal skonį)

Biskvitų sulaistymui:

Vanduo su cukrumi

Gaminimo eiga

Lakštai:

Į puodą suberkite cukrų, dėkite sviestą ir medų. Statykite ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa ir ištirps cukrus.

Nuimkite nuo kaitros ir po vieną įmuškite kiaušinius. Gerai išmaišykite. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir suberkite į tešlą.

Minkykite, kol tešla nebelips prie rankų. Tešlą padalinkite į devynis vienodus rutuliukus ir iškočiokite ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo – pabarstykite truputi miltų.

Kepkite po vieną iki 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 3 – 4 minutes, kol gražiai paruduos.

Iškepus supjaustykite vienodais apskritimais, nupjautus kraštelius atsidėkite trupiniams.

Kremas:

Šaltą grietinėlę plakite su cukrumi, kol suputos. Įmaišykite kambario temperatūros grietinę, citrinos sultis ir įtarkuokite citrinos žievelę.

Sutepimas:

Lakštus sulaistykite saldinto vandens tirpalu. Visus sluoksnius pertepkite kremu, taip pat viršų ir šonus. Papuošimui – apibarstykite/aplipinkite likusiais po apipjaustymo lakštų trupiniais.

Skanaus!

Leave a Comment