Enrikosvirtuve.lt
Tortai

Minkštas, drėgnas, purus medutis

Ingredientai

Lakštams:

Kiaušiniai 3 vnt.

Cukrus 50 g

Medus 200 g

Sviestas 100 g

Miltai 150 g

Kepimo milteliai 1 a.š.

Kremui:

Grietinėlė 35% riebumo 400 g

Grietinė 100 g

Cukrus 50 g

Želatina 10 g

Vanduo 60 g

Citrinos sultys (pagal skonį)

Gaminimo eiga

Lakštai:

Cukrų, medų bei sviestą dėkite į puodą ir kaitinkite, kol pradės kunkuliuoti, tuomet palikite atvėsti.

Kiaušinius išplakite ir po truputi plakdami pilkite atvėsusią medaus masę.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, tada suberkite į medaus masę ir išmaišykite. Tešla turi būti grietinės tirštumo.

Naudokite norimo dydžio torto formą. Į formą tieskite kepimo popierių ir užspauskite kraštus (tam kad būtu patogiau išsklaidyti tešlą).

Į formą dėkite 2 v.š. tešlos ir tepkite silikoniniu teptuku, kad gautūsi kuo plonesni lakštai.

Kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitinoje orkaitėje apie 10 minučių.

Taip iškepkite visus lakštus, kiek tik jų išeis.

Kremas:

Želatiną užpilkite 60 ml šiltu, virintu vandeniu ir palikite brinkti apie 30 minučių. Šaltą grietinėlę plakite su cukrumi, kol suputos. Įmaišykite kambario temperatūros grietinę, citrinos sultis ir įtarkuokite citrinos žievelę. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite ant nedidelės ugnies ir atvėsinkite. Į kremą liko tik supilti želatiną, tai darykite po truputi vis maišydami (želatinos niekada nepilkite į labai šaltą skystį, nes nuo staigaus atvėsimo ji gali sušokti). Paruoštą kremą statykite į šaldytuvą ir laikykite ten tol, kol sustings ir bus tokio tvirtumo, jog būtų galima tepti tortą.

Sutepimas:

Imkite vieną torto lakštą ir tepkite paruoštą kremą. Toliau dėkite kitą lakštą ir taip pertepkite visus lakštus. Šonus taip pat negausiai aptepkite kremu. Palikite tortą šaldytuve pernakt, kad gerai sustingtų.

Papuoškite taip, kaip jums patinka.

Skanaus!

Leave a Comment