Enrikosvirtuve.lt
Tortai

Nekeptas sausainių tortas

Ingredientai

Sausainiai 150 g

Riebi grietinėlė 200 ml

Baltas šokoladas 200 g

Sviestas 70 g

Šaltas vanduo 100 ml

Želatina 1 v.š.

Mėgstamos uogos (papuošomui)

Gaminimo eiga

Sausainius sutrupinkite (aš naudojau sausainius su šokolado gabaliukais). Sviestą išlydykite ir supilkite ant sausainių. Viską gerai išmaišykite. 20 centimetrų skersmens kepimo formą išklokite folija. Sausainių masę sudėkite į paruoštą kepimo formą ir šiek tiek paspauskite.

Baltą šokoladą išlydykite ant garų puodo, grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite atvėsintą lydyta šokoladą. Pabaigoje supilkite ištirpintą želatiną ir išmaišykite.

Masę supilkite ant sausainių pagrindo. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Papuoškite mėgstamomis uogomis.

Skanaus!

Leave a Comment