Ingredientai
Biskvitui:
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 150 g
Margarinas 100 g
Miltai 150 g
Kepimo milteliai 1 a.š.
Kakava 2 v.š.
Kremui:
Grietinėlė (36% riebumo) 420 g
„Rududu“ karamelė 1 indelis
Juodas šokoladas 200 g
Lakštų sulaistymui:
Stipri saldinta juoda kava
Papuošimui:
Šviežios braškės arba skaldyti riešutai
Gaminimo eiga
Biskvitas:
Kiaušinius su cukrumi išplakite iki purumo. Išlydytą ir atvėsintą margariną maišant supilkite į kiaušinių plakinį. Miltus, kepimo miltelius, kakavą, sumaišykite ir persijokite į paruoštą kiaušinių masę, viską gerai išmaišykite. Paruoštą biskvito tešlą supilkite į kepimo formą (aš naudojau 20 cm skersmens). Biskvitą kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 – 190 °C laipsnių, apie 20 – 30 minučių.
Kremas:
Kremui skirtus produktus: grietinėlę, „Rududu“ ir šokoladą, supilkite į puodą ir kaitinkite ant lengvos ugnies, kol masė užvirs ir viskas ištirps. Nuimkite nuo ugnies ir per sietelį pilkite į kitą indą. Ant sietelio likusį „Rududu“ pertrinkite šaukštu.
Atvėsusį kremą dėkite į šaldytuvą 5 valandoms, po to dar būtinai įdėkite į šaldymo kamerą 15 – 20 minučių. Gerai atšaldytą kremą išplakite mikseriu.
Torto sutepimas:
Atvėsusį biskvitą perpjaukite į 4 vienodus lakštus. Dėkite pirmą biskvito lakštą ant lėkštės ir sulaistykite, atvėsinta stipria juoda kava, dėkite 1/4 karamelinio kremo ir jį tolygiai paskirstykite. Dėkite antrą biskvito lakštą, vėl sulaistykite kava, tuomet vėl 1/4 karamelinio kremo. Taip sutepkite visus 4 biskvito lakštus.Gražiai aplyginame torto šonus ir viršų. Dėkite tortą į šaldytuvą ir palikite per naktį.
Tortą papuoškite šviežiomis braškėmis arba riešutais.
Skanaus!