Enrikosvirtuve.lt
Blynai

Purūs lietiniai blynai

Ingredientai

  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Pienas 200 ml
  • Miltai 100 g
  • Kepimo milteliai 0.5 a.š.
  • Cukrus 30 g
  • Aliejus 3 v.š.

Gaminimo eiga

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų, baltymus suplakite iki standžių putų.

Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir aliejumi.

Į kiaušinių trynius supilkite pieną ir suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais.

Tešlą išmaišykite iki vientisos masės, tada atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.

Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, kol šiek tiek apskrus iš abiejų pusių.

Skanaus!

Leave a Comment