Enrikosvirtuve.lt
Blynai

Lietiniai blyneliai su bananais

Ingredientai

Tešlai:

  • Kiaušiniai                 3 vnt.
  • Miltai                         160 g
  • Pienas                       220 ml
  • Ištirpintas sviestas 1.5 v.š.
  • Cukrus                      3 v.š.
  • Kakavos milteliai    1 v.š.

 

Įdarui ir šokolado padažui:

 

  • Bananai                   3 – 4 vnt.
  • Šokoladas               50 g
  • Pienas                     3 v.š.

Gaminimo eiga

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Į kiaušinio plakinį įpilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Lengvai išplakite, suberkite miltus, kakavos miltelius ir išmaišykite. Kelias minutes leiskite tešlai pailsėti. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, kol šiek tiek apskrus iš abiejų pusių.

Ant iškepusių blyneliu dėkite, plonais griežinėliais pjaustytus bananus ir sulenkite juos trikampiu.

Sumaišykite sutrupintą šokoladą su pienu. Viską pašildykite nuolat maišydami, kol gausis vientisa šokoladinė masė.

Jei norite, kad blynai būtų traškesni, sulenkus dar galite apkepinti.

Blynelius apliekite šokolado padažu.

Skanaus!

Leave a Comment