Enrikosvirtuve.lt
Blynai

Lietiniai blyneliai su varškės kremu

Ingredientai

  • Kiaušiniai             5 vnt.
  • Vanduo                 100 ml
  • Kefyras                 400 ml
  • Lydytas sviestas 100 g
  • Kvietiniai miltai    350 g
  • Cukrus                   50 g

Varškės kremui:

  • Varškė                 300 g
  • Cinamonas         1 a.š.
  • Cukrus                 3 v.š.

Gaminimo eiga

Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, kefyru, vandeniu ir lydytu sviestu. Tuomet dalimis įsijokite miltus ir kaskart permaišykite.

Gerai išplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite į tešlą.

Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, kol šiek tiek apskrus iš abiejų pusių.

Įdarui – sutrinkite varškę su cinamonu bei cukrumi.

Lietinius aptepkite varškės kremu, susukite ir dar kelias minutes apkepinkite.

Skanaus!

Leave a Comment