Ingredientai
Vištienos krūtinėlės 2 vnt.
Alyvuogių aliejus 3 v.š.
Druska, pipirai (pagal skonį)
Česnakas 4 skiltelės
Kiaušiniai 2 vnt.
Džiuvėsėliai (apvoliojimui)
Fermentinis sūris 80 g
Augalinis aliejus (kepimui)
Pomidorai, agurkai
Gaminimo eiga
Marinatui – sumaišykite alyvuogių alieju, išspaustą česnaką, druską ir pipirus.
Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai – gausite keturis kepsnelius. Sudėkite vištienos kepsnelius į marinatą ir dėkite į šaldytuvą dviem valandoms.
Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išplakite.
Kiekvieną vištienos kepsnelį mirkykite į kiaušinio plakini, apvoliokite džiuvėsėliuose ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Kai apkeps viena pusės, verskite ant kitos, o iškepusią pusę pabarstykite sūriu ir smulkintais svogunų laiškais.
Supjaustykite kubeliais pomidorą ir agurką, išmaišyti ir pagardinkite prieskoniais bei krapais.
Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!