Enrikosvirtuve.lt
Pagrindiniai patiekalai

Traški vištiena

Ingredientai

Vištienos krūtinėlės 2 vnt.

Alyvuogių aliejus 3 v.š.

Druska, pipirai (pagal skonį)

Česnakas 4 skiltelės

Kiaušiniai 2 vnt.

Džiuvėsėliai (apvoliojimui)

Fermentinis sūris 80 g

Augalinis aliejus (kepimui)

Pomidorai, agurkai

Gaminimo eiga

Marinatui – sumaišykite alyvuogių alieju, išspaustą česnaką, druską ir pipirus.

Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai – gausite keturis kepsnelius. Sudėkite vištienos kepsnelius į marinatą ir dėkite į šaldytuvą dviem valandoms.

Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išplakite.

Kiekvieną vištienos kepsnelį mirkykite į kiaušinio plakini, apvoliokite džiuvėsėliuose ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Kai apkeps viena pusės, verskite ant kitos, o iškepusią pusę pabarstykite sūriu ir smulkintais svogunų laiškais.

Supjaustykite kubeliais pomidorą ir agurką, išmaišyti ir pagardinkite prieskoniais bei krapais.

Patiekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

Leave a Comment