Enrikosvirtuve.lt
Tortai

Trijų šokoladų tortas

Ingredientai

Biskvitas:
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 70 g
Miltai 20 g
Sviestas 15 g
Kakava 1 v.š

1 sluoksnis:

Juodojas šokoladas 200g
Sviestas 50g
Grietinėlė (35% riebumo) 200ml
Želatina 5g

2 sluoksnis:

Pieniškas šokoladas 200g
Sviestas 50g
Grietinėlė (35% riebumo) 200ml
Želatina 5g

3 sluoksnis:

Baltas šokoladas 200g
Sviestas 50g
Grietinėlė (35% riebumo) 200ml
Želatina 5g

Biskvitas:

Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir išplakite iki purumo.
Palaipsniui supilkite miltus ir pabaigoje – lydytą sviestą.
Tešlą paskirstykite į 20 centimetrų skersmens apvalią kepimo forma, išklotą kepimo popieriumi.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių. Biskvitą kepkite 15 minučių.
Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Želatiną 15g išbrinkinkite šaltame vandenyje ir po to kaitinant maišykite kol ištirps ir atvės.

1 sluoksnis:

Juodą šokoladą sulaužykite gabaliukais, dekite į puodą su sviestu ir ant silpnos ugnies maišykite kol ištirps.
1/3 dalį išbrinkusios želatinos įmaišykite į atvėsiną ištirpintą šokoladą.
Grietinėlę 200g išplakite iki standumo ir įmaišykite į šokolado masę.

Paruoštą masę supilkite ant biskvito ir dėkite į šaldytuvą kol sustings.

2 sluoksnis:

Pienišką šokoladą sulaužykite gabaliukais, dekite į puodą su sviestu ir ant silpnos ugnies maišykite kol ištirps.
1/3 dalį išbrinkusios želatinos įmaišykite į atvėsiną ištirpintą šokoladą.
Grietinėlę 200g išplakite iki standumo ir įmaišykite į šokolado masę.

Paruoštą masę supilkite ant sustingusio 1 sluoksnio ir dėkite į šaldytuvą kol sustings.

3 sluoksnis:

Baltą šokoladą sulaužykite gabaliukais, dekite į puodą su sviestu ir ant silpnos ugnies maišykite kol ištirps.
1/3 dalį išbrinkusios želatinos įmaišykite į atvėsiną ištirpintą šokoladą.
Grietinėlę 200g išplakite iki standumo ir įmaišykite į šokolado masę.

Paruoštą masę supilkite ant sustingusio 2 sluoksnio ir dėkite į šaldytuvą kol sustings.

Sustingusį tortą išimkite iš kepimo formos ir dėkite į tortinę.
Skanaus!

Leave a Comment