Enrikosvirtuve.lt
Pyragai

Trupininis obuolių pyragas su varške

Ingredientai

Pagrindui:

Sviestas 100 g

Miltai 150 g

Rudasis cukrus 50 g

Skrudinti žemės riešutai 100 g

Įdarui:

Varškė 300 g

Kiaušinis 1 vnt.

Cukrus 50 g

Krakmolas 60 g

Citrinos sultys 2 v.š.

Citrinos žievelė (pagal skonį)

Obuolių sluoksniui:

Cukrus 1 v.š.

Obuoliai 2 vnt.

Cinamonas 1 v.š.

Gaminimo eiga

Pagrindas:

Sviestą supjaustykite gabaliukais, sudėkite į dubenį su miltais, cukrumi, smulkintais žemės riešutais ir rankomis trinkite kol viskas virs trupiniais.

Trupinius padalykite į dvi nelygias dalis. Didesniąją dalį sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginkite ir suspauskite.

Dėkite į įkaitintą 180 °C laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 15 minučių.

Įdaras:

Varškę su kiaušinu, cukrumi ir krakmolu gerai išmaišykite šakute. įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite citrinos sulčių.

Obuolių sluoksnis:

Nulupkite ir supjaustykite obuolius mažais kubeliais ir apibarstykite cinamonu bei cukrumi.

Ant iškepusio pagrindo sudėkite pjaustytus obuolius poto varškės masę ir apibarstykite likusiais trupiniais.

Dėkite į įkaitintą 180 °C laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 40 minučių.

Iškepusį obuolių pyragą galite aplieti šokolado ir riešutų glajumi (dubenyje ant garų ištirpinkite šokoladą su grietinėle ir suberkite norimą kiekį riešutų).

Skanaus!

Leave a Comment