Enrikosvirtuve.lt
Pyragai

Varškės pyragas

Ingredientai

Kiaušiniai 4 vnt.

Sviestas 120 g

Kvietiniai miltai 150 g

Varškė 300 g

Juodasis šokoladas 100 g

Cukrus 150 g

Kepimo milteliai 1 a.š.

Gaminimo eiga

Šokoladą susmulkinkite į gabalėlius, išlydykite kartu su sviestu karšto vandens garų vonelėje.

Du kiaušinius su 50 g cukraus išplakite mikseriu iki šviesios, purios masės. Supilkite atvėsusį šokolado ir sviesto mišinį, išmaišius suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išplakite.

Varškę sumaišykite su 100 g cukraus ir likusiais dviem kiaušiniais iki kreminės konsistencijos.

24 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu pilkite 1/3 rudos pyrago masės, ant viršaus tiek pat varškės masės. Taip sluoksniuokite, kol nebeliks tešlos.

Dėkite į įkaitintą 180 °C laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 40 – 50 minučių.

Skanaus!

Leave a Comment