Enrikosvirtuve.lt
Užkandžiai

Kalmarai alaus tešloje

Ingredientai

Kalmarai 400 g

Šviesusis alus 150 ml

Kiaušinių baltymai 2 vnt.

Miltai 150 g

Citrinos sultys 3 v.š.

Druska (žiupsnelis)

Aliejus (kepimui)

Gaminimo eiga

Sudėkite kalmarus į verdantį vandenį ir virkite apie 5 minutes. Nusunkite, perpilkite šaltu vandeniu ir supjaustykite žiedais. Apšlakstykite citrinos sultimis.

Alų, miltus ir žiupsnelį druskos išplakite ir palikite 30 minučių pabrinkti.

Standžiai išplakite kiaušinių baltimus ir įmaišykite į alaus tešlą.

Įkaitinkite aliejų. Kalmarų žiedus apvoliokite tešloje ir kepkite kol gražiai pagels. Iškeptus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.

Skanaus!

Leave a Comment