Enrikosvirtuve.lt
Pagrindiniai patiekalai

Kiniška vištiena

Ingredientai

Vištienos marinavimui:

Vištienos krūtinėlė 300 g

Sojų padažas 2 v.š.

Česnakas 3 sk.

Druska, pipirai (pagal skonį)

Tešlai:

Miltai 100 g

Šaltas vanduo 100 ml

Aliejus 2 v.š.

Padažui:

Sojos padažas 3 v.š.

Kukurūzų krakmolas 0,5 v.š.

Cukrus 2 a.š.

Vanduo 3 v.š.

Medus 1a.š.

Gaminimo eiga

Krūtinėlę supjaustykite mažais gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, apipilkite sojos padažu ir sudėkite smulkintą česnaką.

Tešla – miltus užpilkite šaltu vandeniu ir aliejumi, gerai išmaišykite.

Vištienos gabalėlius sudėkite į paruoštą tešlą, gerai išmaišykite, kad visi gabalėliai tolygiai pasidengtų.

Įkaitinkite keptuvę ir kepkite kol vištieną pagels. Iškeptus gabalėlius dėkite ant popierinės servetėlės, kad sugertų riebalų perteklių.

Padažas – vandenyje išmaišykite krakmolą, supilkite sojos padažą, cukrų, medų ir maišydami kaitinkite, kol pradės virti. Tuomet sudėkite iškeptus vištienos gabalėlius į padažą ir dar šiek tiek pakaitinkite, ant nedidelės ugnies, kol padažas tolygiai pasiskirstys ant vištienos gabaliukų.

Patiekite su ryžiais, apibarstykite sezamo sėklomis ir svogūnų laiškais.

Skanaus!

Leave a Comment