Ingredientai
Vištienos marinavimui:
Vištienos krūtinėlė 300 g
Sojų padažas 2 v.š.
Česnakas 3 sk.
Druska, pipirai (pagal skonį)
Tešlai:
Miltai 100 g
Šaltas vanduo 100 ml
Aliejus 2 v.š.
Padažui:
Sojos padažas 3 v.š.
Kukurūzų krakmolas 0,5 v.š.
Cukrus 2 a.š.
Vanduo 3 v.š.
Medus 1a.š.
Gaminimo eiga
Krūtinėlę supjaustykite mažais gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, apipilkite sojos padažu ir sudėkite smulkintą česnaką.
Tešla – miltus užpilkite šaltu vandeniu ir aliejumi, gerai išmaišykite.
Vištienos gabalėlius sudėkite į paruoštą tešlą, gerai išmaišykite, kad visi gabalėliai tolygiai pasidengtų.
Įkaitinkite keptuvę ir kepkite kol vištieną pagels. Iškeptus gabalėlius dėkite ant popierinės servetėlės, kad sugertų riebalų perteklių.
Padažas – vandenyje išmaišykite krakmolą, supilkite sojos padažą, cukrų, medų ir maišydami kaitinkite, kol pradės virti. Tuomet sudėkite iškeptus vištienos gabalėlius į padažą ir dar šiek tiek pakaitinkite, ant nedidelės ugnies, kol padažas tolygiai pasiskirstys ant vištienos gabaliukų.
Patiekite su ryžiais, apibarstykite sezamo sėklomis ir svogūnų laiškais.
Skanaus!