Enrikosvirtuve.lt
Pyragai

Sūrio pyragas su riešutais

Ingredientai

Pagrindui:

Sausainiai 300 g (naudojau su šokolado gabaliukais kita kartą keiščiau į kitus sausainius)

Sviestas 100 g

Rudas cukrus 50 g

Sūrio masei:

„Philadelphia“ sūris 300 g

Kiaušiniai 2 vnt.

Cukrus 100 g

Vanilinis cukrus 50 g

Kukurūzų krakmolas 50 g

Grietinė 100 g

Kepimo milteliai 1 a.š.

Karamelei:

Cukrus 150 g

Sviestas 30 g

Grietinėlė 100 ml

Graikiniai riešutai (pagal skonį)

Gaminimo eiga

Pagrindas:

Sausainius susmulkinkite iki trupinių, sumaišykite su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Trupinius verskite į tortinę ir spausdami šaukštu padarykite pyrago pagrindą. Pagrindą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 ºC laipsnių ir kepkite 10 minučių.

Sūrio masė:

Sūrį išplakite su cukrumi, vanile, kepimo milteliais ir krakmolu. Sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. Maišydami įmuškite po vieną kiaušinį. Paruoštą kremą supilkite ant sausaininių pagrindo. Dėkite į iki 180 ºC laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių. Iškeptas pyrago centras turi šiek tiek drebėti, bet neturi būti skystas. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

Karamelinis padažas:

Puode ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų. Kaitinkite kol masė pasidarys skysta. Maža srovele (nuolatos maišant) supilkite grietinėlę ir riešutus.

Po kelių valandų pyragą papuoškite riešutais ir karameliniu padažu.

Skanaus!

Leave a Comment