Ingredientai
Pagrindui:
Sausainiai 300 g (naudojau su šokolado gabaliukais kita kartą keiščiau į kitus sausainius)
Sviestas 100 g
Rudas cukrus 50 g
Sūrio masei:
„Philadelphia“ sūris 300 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 100 g
Vanilinis cukrus 50 g
Kukurūzų krakmolas 50 g
Grietinė 100 g
Kepimo milteliai 1 a.š.
Karamelei:
Cukrus 150 g
Sviestas 30 g
Grietinėlė 100 ml
Graikiniai riešutai (pagal skonį)
Gaminimo eiga
Pagrindas:
Sausainius susmulkinkite iki trupinių, sumaišykite su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Trupinius verskite į tortinę ir spausdami šaukštu padarykite pyrago pagrindą. Pagrindą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 ºC laipsnių ir kepkite 10 minučių.
Sūrio masė:
Sūrį išplakite su cukrumi, vanile, kepimo milteliais ir krakmolu. Sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. Maišydami įmuškite po vieną kiaušinį. Paruoštą kremą supilkite ant sausaininių pagrindo. Dėkite į iki 180 ºC laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių. Iškeptas pyrago centras turi šiek tiek drebėti, bet neturi būti skystas. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Karamelinis padažas:
Puode ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų. Kaitinkite kol masė pasidarys skysta. Maža srovele (nuolatos maišant) supilkite grietinėlę ir riešutus.
Po kelių valandų pyragą papuoškite riešutais ir karameliniu padažu.
Skanaus!