Enrikosvirtuve.lt
Desertai

Obuolių rožytės

Ingredientai

Tešlai:

Kiaušiniai 2 vnt.

Cukrus 100 g

Aliejus 70 g

Miltai 350 g

Kepimo milteliai 0.5 a.š.

Kremui:

Kiaušinis 1 vnt.

Cukrus 50 g

Miltai 50 g

Pienas 200 ml

Citrinos žievelė

Obuoliai 2 vnt. (galima naudoti kriaušes, persikus)

Cukraus pudra 1 v.š.

Gaminimo eiga

Tešla:

Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi. Įmaišykite aliejų ir supilkite į miltus su kepimo milteliais. Tešlą išminkykite iki vientisos masės.

Kremas:

Puode sumaišykite kiaušinį, cukrų, miltus, citrinos žievelę, pieną ir dėkite puodą ant vidutinės ugnies.

Nuolat maišant masę kaitinkite tol, kol masė sutirštės. Kai kremas sutirštės, nuimkite jį nuo ugnies, išimkite citrinos žievelę ir palikite atvėsti.

Tešlą iškočiokite maždaug 0,7 cm storio, išspauskite apvalius skrituliukus ir juos sudėkite į riebalais pateptas keksiukų formeles.

Obuolius perpjaukite per puse, išvalykite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais.

Ant kiekvieno krepšelio, keksiukų formelėse, dėkite po šaukštą kremo ir į kremą dėliokite obuolių griežinėlius, juos sukdami ratu, kad būtų panašu į rožytes.

Kepkite iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių.

Išimkite iš orkaitės ir palikite 10 minučių pravėsti. Užbarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Skanaus!

Leave a Comment