Enrikosvirtuve.lt
Desertai

Varškės sausainiai

Ingredientai

Varškė 300 g

Miltai 300 g

Sviestas (atšaldytas) 250 g

Kiaušinis 1 vnt.

Kepimo milteliai 1 a.š.

Vanilinis cukrus 15 g

Druska (pagal skonį)

Džemas (pagal skonį)

Gaminimo eiga

Miltus, kepimo miltelius ir druską persijokite į dubenį. Burokine tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą.

Sudėkite varškę, vanilininį cukrų, kiaušinį ir išminkykite iki vientisos masės. Tešlą padalinkite į dvi dalis, suvyniokite į plėvelę ir palaikykite šaldytuve 2 valandas.

Atšalusią tešlą iškočiokite ir supjaustykite siauromis ilgomis trikampėmis juostelėmis, ant kiekvieno tešlos gabaliuko plačiojo krašto dėkite patinkančio džemo ir susukti į ragelį, apibarstykite cukrumi.

Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C laipsnių temperatūros, 15 – 20 minučių.

Skanaus!

Leave a Comment