Enrikosvirtuve.lt
Pagrindiniai patiekalai

Vištiena grietinėlės padaže

Ingredientai

Vištienos krūtinėlė 2 vnt.

Medus 1 a.š.

Bulvės 8 vnt.

Pipirai, druska (pagal skonį)

Alyvuogių aliejus (kepimui)

Padažui:

Grietinėlė 200 g

Česnakas 4 skiltelės

Svogūnas (pagal skonį)

Morka (pagal skonį)

Paprika (pagal skonį)

Pipirai, druska (pagal skonį)

Alyvuogių aliejus (kepimui)

Gaminimo eiga

Bulves nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į popieriumi išklotą skardą ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite prieskoniais. Kepkite orkaitėje 180 °C laipsnių temperatūroje, apie 40 minučių, kol gražiai apskrus ir suminkštės.

Vištienos krūtinėles pridengite kepimo popieriumi ir su kočėlu padaužykite, kad pasidarytų nemaži kepsniai. Apibarstykite druska, pipirais ir ištepkite medumi, palikite mėsą marinuotis apie 30 minučių.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite krūtinėles ir apskrudinkite iš abiejų pusių.

Padažui:

Sudėkite į puodą, su šlakeliu alyvuogių aliejaus, smulkiai pjaustytą česnaką, morką, svogūną, papriką ir šiek tiek pakepinkite.

Pilkite grietinėlę ir pavirkite kol šiek tiek sutirštės (apie 5 minutes) pagardinkite druska bei pipirais.

Sudėkite pjaustytą vištieną į lėkštę ir apipilkite padažu, sudėkite keptas bulves ir patinkančias salotas.

Skanaus!

Leave a Comment